Kokemuksia retkeilyautosta arkikäytössä ainoana autona

Oletko harkinnut retkeilyauton hankintaa ainoaksi autoksi kaupunkiin ja miettinyt, miten sillä sujuisivat arkiset autoilutarpeet? Tähän artikkeliin olemme koonneet kokemuksia siitä, miten retkeilyauto on toiminut ainoana autona kaupungissa viimeiset kolme vuotta, ja kuinka arkiajot sekä matkat ovat sillä sujuneet.

Sisältö

Monipuolinen retkeilyauto

Retkeilyauto on kätevä ja monipuolinen ajoneuvo, joka taipuu moneen. Retkeilyautolla on mukava harrastaa luontomatkailua, mutta se sopii myös jokapäiväkseksi ajoneuvoksi, ja jopa ainoaksi autoksi. Pieni retkiauto mahtuu kerrostalon parkkiruutuun ja sillä saa hoidettua arkiset autoilutarpeet. Yleensä retkeilyauton sängyn saa käännettyä pois tieltä ja se sopii varauksella myös tavaroiden kuljetukseen suurten takaovien ansiosta.

Meillä on ollut retkeilyauto ainoana autona viimeiset kolme vuotta. Teimme päätöksen luopua henkilöautosta kokonaan ja kokeilla, miten pärjäisimme pelkällä retkeilyautolla. Retkiauton seisottaminen pihassa vain matkailua varten ei tuntunut meidän tapauksessa järkevältä vaihtoehdolta, varsinkaan kun emme tarvitse autoa ylipäätään päivittäin. Päätöstä helpotti myös se, että asumme kaupungin liepeillä hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella.

Retkeilyauton varusteista ja käyttämisestä lisää toisessa artikkelissa: Opas retkeilyautoiluun luontoharrastajalle

Retkiautoa voi käyttää hyvin myös lämpimän kesäkauden ulkopuolella

Miksi tehdastekoinen auto, eikä itse rakennettu?

Meidän ensimmäinen ajatus oli rakentaa retkiauto itse – hankkia vanha paku ja sisustaa se retkikäyttöön. Näin saisi valikoitua sopivan pienen auton, joka toimisi hyvin arkikäytössäkin. Veikkaan, että tämä on monella muullakin mielessä. Ajatus oman pesän rakentamisesta ja sisustamisesta on romanttinen 🙂 Itse rakennusprojekti voi kuitenkin olla yllättävän suuri urakka, joka vaatii monenlaista osaamista, pitkää pinnaa ja hyvän rakennuspaikan.

Kertaan seuraavassa lyhyesti, miten meidän ajatukset kehittyivät auton valinnan osalta.

Ensin harkitsimme pientä VW Caddya, johon olisi rakentanut sängyn. Se olisi ollut käytännössä henkilöauton kokoinen, mutta tarjonnut telttaa mukavamman yösijan. Kerran meille esiteltiin Caddyyn puusepäntyönä tehtyä sänkyä ja se oli tosiaan hyvin kätevän oloinen, eikä rakentaminen ole suuri työ. Caddysta on olemassa myös tehdastekoinen California malli, jossa sänky on valmiina.

Caddy-ajatuksesta kuitenkin luovuttiin nopeasti, koska Caddy sopii lähinnä nukkumiseen, eikä sisällä mahdu tekemään mitään muuta. Muut toimet, kuten kokkaus ja vaatteiden vaihto olisi edelleen tehtävä ulkona, joka on pohjoismaiden sääoloissa välillä rasittavaa keskikesälläkin. Kuitenkin jos kokonainen paku tuntuu liian isolta ja pelkkä nukkumapaikka riittää, niin Caddy voi olla hyvä vaihtoehto harkittavaksi. Caddy toimii myös loistavasti ainoana autona ja mahtuu kaikkiin parkkeihin.

Seuraavaksi harkittiin tavallista pientä pakua (esim. VW Transporter) ja sen sisustamista nukkumista ja kokkausta varten. Sisälle olisi pitänyt rakentaa laveri, pieni pöytä ja alkeellinen sähköjärjestelmä. Lisäksi kattoluukku ilmanvaihtoa varten ja seiniin eristeet. Pieniin pakuihin rakennettuja retkiautoja näkee usein, eivätkä ne ola suotta suosittuja.

Tästä ajatuksesta luovuttiin, koska rakentaminen vaatii tilaa, jota kerrostalon pihassa ei oikein ole. Rakennustaitokin olisi ollut niin ja näin. Lisäksi toivoimme käytettävyyttä ympärivuotisesti, joka olisi vaatinut kunnon eristykset ja lämmityslaitteen. Niistäkin huolimatta auto olisi todennäköisesti sopiva lähinnä kesäretkille tai korkeintaan lämpimiin kevät ja syyspäiviin. Ainoaksi autoksi pieni paku sopisi hyvin. Esimerkiksi VW Transporterilla mahtuu myös useimpiin parkkihalleihin.

Tämän jälkeen osuivat silmään tehdastekoiset retkeilyautot, jotka ovat valmiiksi hyvin varusteltuja ja matkailuautoksi rekisteröityjä. Tehdastekoisella autolla voisi retkeillä ympäri vuoden. Siinä olisivat kaikki asumiseen liittyvät varusteet valmiina, toimiva sähköjärjestelmä, tehokas lämmityslaite ja kalusteiden mitoitukset hiottu kohdalleen ilman säätämistä. Ei tarvisi käyttää aikaa rakentamiseen, ei miettiä rakennustiloja, eikä käyttää energiaa ylipäätään puljaamiseen, vaan voisi keskittyä itse matkailuun.

Tehdastekoiset retkiautot ovat Suomen lainsäädännön takia täyskorkeita pakuja ja kooltaan suuria henkilöautoon verrattuna. Tämä aiheutti alkujännitystä, koska hyppäys kätevästä henkilöautosta kokonaiseen pakuun oli melkoinen.

Tehdastekoiset autot ovat lähes poikkeuksetta rekisteröity neljälle, ja takapenkillä on turvavyöt. Tämä on arkikäytössä olennainen asia, sillä joskus tulee tarpeita ottaa ylimääräisiä kyytiläisiä mukaan.

Millainen retkeilyauto sopii ainoaksi autoksi kaupunkiin?

Retkeilyauton valinta on aina kompromissi. Kun autoa valitsee ainoaksi autoksi kaupunkiin, tulee vaatimuksia vielä lisää. Jos autolla aikoo pärjätä kaupungin kaduilla, tuttavien pihoilla, ja saada sen parkkeerattua kerrostalon parkkiruutuun ilman suurempaa stressiä, on auton koko yksi määräävä tekijä valinnalle. Itse rakentamalla voi toki valita mieleisen pakun pohjaksi, mutta matkailuautoksi rekisteröityä tehdastekoista auto valitessa valikoiman pienimmätkin mallit ovat aika suuria kaupunkiympäristöön.

Me harkitsimme 6 metrin ja 5,4 metrin mittaisia Ducato-pohjaisia malleja. Pisin 6,3 metrin mittainen malli oli pois laskuista kokonsa takia. Myös lasikuitokoriset matkailuautot hylättiin heti alussa, koska mielestämme peltikuorinen auto soveltuu paremmin arkikäyttöön.

Taloyhtiön pihan parkkipaikkaa mitattiin ja arvioitiin kääntösäteitä. Parkkipaikan standardikoko on nykyään 2,5 metriä x 5 metriä, eli tarkkaan ottaen mikään retkeilyauto ei paikkaan mahdu kokonaan. Käytännössä kerrostalojen pihoilta kuitenkin löytyy usein monenlaisia reunapaikkoja, joista osa saattaa olla myös pituuden suhteen joustavia.

Päädyimme lyhyeen 5,4m mittaiseen autoon. 6m mittainen autokin olisi ehkä juuri ja juuri mahtunut pihan parkkiin, mutta ylimääräistä tilaa ei olisi jäänyt ollenkaan ja paikalle kääntyminen olisi ollut haastavaa. Nykyään suuret henkilöautot ovat lähes viisi metriä pitkiä ja kaksi metriä leveitä, joten pienin retkiautomalli ei ulkomitoiltaan lopulta ole kovin paljoa isompi.

Ducato-alustassa 6m ja 5,4m autoissa on selvä ero kääntösäteessä. Lyhyempi malli kääntyy runsaan metrin pienemmässä tilassa (12,5m vs. 13,6m). Maakunnassa asialla ei ole merkitystä, mutta kaupungissa se on suuri ero. Käytännössä lyhyt malli kääntyy lähes yhtä pienessä tilassa kuin suuri henkilöauto, ja sillä uskaltaa ajaa lähes samoihin paikkoihin kuin henkilöautollakin sen enempää miettimättä.

Lyhyttä mallia valittaessa ei ole kuin yksi pohjavaihtoehto, jossa on poikittaisvuode. Pitkittäisvuode olisi mukava, mutta sellaista ei lyhyeen autoon mahdu. Tämä on lyhyen mallin ainoa puute. Se, että autolla mahtuu ajamaan arkiajot, aiheuttaa niukkuuttaa matkailukäytössä. Kompromisseja on kuitenkin tehtävä jos retkiauton meinaa hankkia ainoaksi autoksi kaupunkiin.

Automaattipesuun retkiautoa ei viitsi viedä. Sivuikkunat, kattoluukut ja aurinkopaneelit ovat liian herkkiä naarmuille.

Kokemuksia arkikäytöstä

Viimeiset kolme vuotta retkiauto on ollut ainoana autona ympärivuotisessa käytössä. Kesällä sillä on tehty viikonloppureissuja ja pidempiä usean viikon matkoja. Talvella se on ollu normaalissa arkikäytössä. Lisäksi talvella on tehty satunnaisia yöretkiä, ja se on toiminut hiihtoretkillä tukikohtana. Auto sopii kätevästi kerrostalon pihan parkkipaikalle, josta sillä on helppo lähteä liikenteeseen.

Lyhyt 5,4m malli on ollut kätevä kaupungissa. Sillä voi ajaa melkein mihin vaan ilman ihmeempää miettimistä, eikä auton koko ole juurikaan rajoittanut menoja. Kovin kapeaan paikkaan ei kannata yrittää, koska auto on henkilöautoa leveämpi. Pakussa on tosin kätevä sivuovi, josta pääsee kulkemaan ahtaassakin paikassa.

Pienellä harjoittelulla paku taipuu melkein mihin vaan, ja lyhyttä mallia voikin hyvin suositella kaupunkikäyttöön. Monta kertaa olen silmämääräisesti mittaillut, että pidemmällä pakumallilla olisi jäänyt parkkeeraus tekemättä. Arkiliikkumisessa on tärkeää, ettei auton koko rajoita liikaa menoja.

Matkustusmukavuudeltaan paku ei toki ole henkilöauton veroinen. Jousitus on kova ja talvella auto lämpenee hitaasti sisältä, koska lämmitettävä ilmatila on suuri. Positiivisena asiana voisi mainita istumakorkeuden ja hyvät näköalat suurista ikkunoista.

Liian matalat parkkihallit ja katokset

Ehkäpä suurin arkikäyttöä rajoittava tekijä on auton korkeus. Täyskorkea retkiauto ei mahdu juuri mihinkään parkkihalliin. Hallit ovat poikkeuksetta alle 2,5 metriä korkeita, ja retkiauto kattoluukkuineen on 2,6 metrin luokkaa. Päivittäiset kaupparutiinit on pitänyt opetella uudelleen, koska kauppaan ei niin vaan hurauteta kuten henkilöautolla. Kaupungissa suuret kaupat käyttävät nimenomaan parkkihallia paikoitukseen, ja vähäiset pihapaikat voivat olla kaukana sivussa, jonne kauppakasseja saa kantaa urakalla.

Talvella olisi auto mukava saada katokseen. Useimmiten taloyhtiöiden autokatokset ovat liian matalia pakulle. Lumien putsaaminen on aivan oma operaationsa retkiauton katolta. Kun katolle on kertynyt 20cm lunta pyryn jäljiltä, ei autolla voi niin vain lähteä liikenteeseen. Lumet pitää saada pois tikkailla ja kunnon harjalla. Voin sanoa, että lumien poisto henkilöauton katolta on huomattavasti helpompaa.

Tehokas 2000 watin sisälämmitin on kuin lehmän henkäys retkiauton suuressa ilmatilassa. Pakkasella tuulilasin saa sen avulla juuri ja juuri sulaksi. Kaasulämmitintä (Truma) ei viitsi pienten arkimatkojen takia käyttää. Ympärivuotisessa arkikäytössä katoksellinen paikka olisi todella hyödyllinen.

Retkiauto etätyöpaikkana

Etätöiden teko autossa tuo joustavuutta retkeilyyn ja laajentaa auton käyttömahdollisuuksia. Autossa voi välillä tehdä yksittäisiä työpäiviä, ja näin viettää vaikkapa pitkiä viikonloppuja luonnossa. Kuljettajan penkin saa käännettyä ympäri, säädettyä sopivaksi, ja pöydälle mahtuu läppärin lisäksi pieni lisänäyttö. Työpiste on siis parhaimmillaan hyvin sopiva läppärityön tekoon yhdelle henkilölle.

Huonona puolena pöydän ääreen on vaikea mahtua kahta henkilöä, ja toinen etätyöläinen joutuu olemaan esim. sängyllä. Lisäksi kahta samanaikaista puhelinkokousta auton sisällä on melko mahdotonta hoitaa.

Muutama vinkki etätyöhön:

  • Läppäriä ja kännykkää voi ladata suoraan hupiakusta, vaikkapa tupakansytyttimeen kytketyllä läppärilaturilla (invertteriä ei siis välttämättä tarvitse)
  • Nykyaikaiset läppärit latautuvat USB-C-liitännän avulla ja auton omatkin USB-liittimet tarjoavat auttavasti ylläpitovirtaa
  • Auton katolla olevat aurinkopaneelit tuottavat kesällä sähköä lataustarpeisiin
  • Lisänäytöksi on saatavilla käteviä kannettavia 13″-15″ näyttöjä, jotka toimivat läppäriin kytketyllä USB-C-johdolla
  • Kännykän verkkoyhteys voi välillä olla heikko auton sisällä. Sitä saa parannettua nostamalla kännykän auton katolle pienessä telineessä. Saatavilla on myös “mokkuloita” ja lisäantenneja, joista meillä ei tosin ole kokemusta.

Kokemuksia vapaa-ajan käytöstä

Kaikenlaiseen vapaa-ajan käyttöön retkiauto on mainio. Kesällä autolla on helppo kurvata mökkien pihalle, eikä tarvitse kysellä yöpaikan perään. Joskus on oltu talvellakin sukulaisten pihassa yöpymässä. Kätevää kun on oma tuttu majapaikka mukana, jonne voi vetäytyä omiin oloihin.

Päiväretkillä autossa voi vaihtaa vaatteita, juoda kahvit ja syödä välipalaa. Talvella auton lämmityslaitteen saa kännykällä päälle, ja sisällä on valmiiksi mukavan lämmintä, kun tulee vaikkapa hiihtoretkeltä. Retkiautolla on kaikin puolin mukava lähteä päiväretkille vähän kauemmaskin, koska eväät ja vaatteet kulkevat helposti mukana.

Olemme huomanneet, että luonnossa viipyily ilman kiirettä on helpottunut. Kotiin ei ole kiirettä, kun eväät ovat odottamassa jääkaapissa, ja teeveden saa helposti kiehautettua liedellä. Jos väsyttää, niin voi vaikka köllähtää makuulle hetkeksi.

Pidemmillä matkoilla retkiauto on osoittautunut aivan ehdottoman mukavaksi. Yöpaikkoja ei tarvitse stressata, ruuan saa laitettua kun nälättää, ja oma vessa kulkee mukana. Matkustamisesta on hävinnyt kiire ehtiä paikasta toiseen. Tämä sama vapaus koskee toki kaikilla matkailuajoneuvoilla liikkumista.

Retkiauton etu verrattuna suurempiin matkailuautoihin on ehkäpä pienen koon tuoma näppäryys. Retkiautolla pääse melkein mihin vaan, eikä auton kokoa tarvitse murehtia. Retkiauto ei kiinnitä juuri huomiota ja asiaan vihkiytymätön saattaa pitää autoa tavallisena pakuna muiden autojen seassa. Tämä on etu, jos arvostaa liikkumista ja yöpymistä huomiota herättämättä.

Pienen sisätilan vuoksi retkiautolla ei tee mieli mennä viettämään viikon lomaa leirintäalueelle. Se ei pienten tilojensa takia sovellu pitkäaikaiseen paikallaan oloon ainakaan meidän mielestämme. Sisällä on yksinkertaisesti liian vähän tilaa rentoon oleiluun kahdelle hengelle. Meitä ei leirintäaluematkailu kiinnosta, vaan etusijalla on luonnossa liikkuminen “sivistyksen ulkopuolella”. Autolla lähinnä syödään ja nukutaan. Siihen retkiauto sopii oikein hyvin.

Lauttajonossa tuntien odottelu olisi ollut henkilöauton kanssa nihkeää
Retkiautolla mahtuu vaivatta luontokohteiden parkkipaikoille

Lopuksi

Meille retkiauto on riittänyt ainoaksi autoksi. Varsinkin pieni malli sopii kaupunkiin. Retkiautolla voi ihan käytännössä hoitaa arkiasiat sekä matkailun. Auton säilytystä ei tarvitse miettiä, koska se mahtuu tavalliseen parkkiruutuun toisin kuin isompi matkailuauto, joka vaatisi helposti erityisjärjestelyjä paikoitukseen.

Kerrostalon parkkiin mahtuminen oli meille tärkeä asia ja koko hankinnan keskeinen kriteeri. Ajatus siitä, että autoa pitäisi säilyttää jossain kauempana hallissa tuntui hankalalta. Autoa ei myöskään haluaisi säilyttää tien varressa kolhuille alttiina.

Lyhyt 5,4 metrin auto on niukka sisätiloiltaan matkailua ajatellen. Meille tilat ovat kuitenkin riittäneet varsin hyvin, ja kaikki tarvittava on saatu aina mukaan. Ennen hankintaa kannattaa kuitenkin käydä katsomassa erilaisia autoja, ja pohtia mikä on sopivan kokoinen itselle. Pientä retkiauto ei kannata hankkia, jos kaipaa avaraa sisätilaa.

Minimalistille ja niukkuutta arvostavalle pieni auto voi kuitenkin olla oikein hyvä kompromissi arkikäyttöön. Siinä ei ole mitään liikaa, mutta kaikki tarvittava kuitenkin löytyy.

Tähän olisi mahtunut vähän isompikin auto 🙂